אחד האתגרים הגדולים ביותר בכל הנוגע לגלידה הוא איך לשמור עליה במצב מושלם גם לאחר שהכנסנו אותה למקפיא. אז כמה זמן גלידה יכולה להיות במקפיא לפני שהיא מאבדת מאיכותה? התשובה תלויה במספר גורמים, כולל טמפרטורת המקפיא וסוג הגלידה. בממוצע, גלידה תישמר כ-2-3 חודשים באיכות מעולה, כל עוד שומרים עליה בקופסה אטומה, שתמנע כניסת אוויר ופגיעה בטעם ובמרקם. אחרי תקופה זו, הגלידה עדיין תהיה בטוחה לאכילה, אך היא עלולה לאבד ממרקמה הקרמי ולהפוך לגרגרית.
בנוסף, חשוב להקפיד שהמקפיא יישאר בטמפרטורה קבועה של -18 מעלות צלזיוס או פחות. תנודות בטמפרטורה עלולות לגרום להמסה קלה ולהקפאה מחדש, מה שיגרום לשינויים במרקם ולהיווצרות קרחונים.
טיפים לשמירה על גלידה מושלמת
כדי להבטיח שהגלידה שלכם תישאר טעימה ומענגת, הנה כמה עצות שנאספו עם הזמן:
הימנעו מהפשרות חוזרות ונשנות – אם החלטתם לאכול רק חלק מהגלידה, הקפידו להוציא כמות מדויקת בעזרת כף גלידה, ולהחזיר את הגלידה למקפיא כמה שיותר מהר.
השתמשו במכלי אחסון מתאימים – אם רכשתם גלידה בחבילה פתוחה, העבירו אותה לכלי אחסון אטום לשמירה טובה יותר של הטריות. כך תמנעו כניסת אוויר שעלול לשנות את מרקם הגלידה.
מנעו כניסת קרחונים – כדי להימנע מהיווצרות קרחונים על פני הגלידה, אפשר להצמיד ניילון נצמד ישירות אל פני השטח של הגלידה לפני הסגירה של המכסה.
תוספות לגלידה ביתית
רוצים לשדרג את החוויה הביתית ולהפוך את הגלידה שלכם למנה מרהיבה? יש לנו כמה רעיונות לתוספות לגלידה ביתית שיכולות להקפיץ את המנה לשלב הבא. הנה כמה מהפייבוריטים שלנו:
= אגוזים מסוכרים או קראמבל – הוסיפו קראנץ' מפתיע לכל ביס עם אגוזים מקורמלים או שבבי קראמבל פריכים.
= רוטב קרמל מלוח – רוטב קרמל מתקתק עם נגיעה של מלח ים ישדרג כל טעם גלידה.
= שברי שוקולד מריר – שברי שוקולד קפואים יוצרים שילוב מרענן בין מתיקות למרירות עדינה, מושלם לחובבי שוקולד.
אז במקום לחכות כמה זמן גלידה יכולה להיות במקפיא, הגיע הזמן לפנק את עצמכם במנת גלידה מושלמת! בואו לבקר באחת מסניפי רשת ג'ט לק הקרובים אליכם ולהתענג על מבחר טעמים מרהיבים שלא תמצאו בשום מקום אחר. בין אם אתם אוהבים קלאסיקות או הרפתקנים בטעמים, יש לנו את הגלידה שתגרום לכם לחזור שוב ושוב.