גלידת לוטוס - טעם מתוק לחיים

איך להכין גלידה בבית ולמה זה לא יוצא אותו הדבר

גלידה זה אחד הקינוחים הכי טעימים והכי מבוקשים בישראל ובעולם.

אבל למרות הביקוש הגבוה במיוחד לגלידה מכל הסוגים, אפילו אם המחירים לא ממש זולים, רוב הישראלים מעדיפים לאכול גלידה בחוץ.

זה בעיקר בגלל שהמתכונים הביתיים לגלידה, גם אם הם מוצלחים במיוחד, לא מצליחים להגיע לטעם של הדבר האמיתי. אבל אנחנו החלטנו לתת לכם מתכון פשוט, קל ומנצח לגלידה וגם להסביר לכם – מה כל כך מיוחד בגלידה מקצועית של גלידריות.

איך מכינים גלידה של גלידריות?

גלידה של גלידריות איכותיות היא תמיד עם טעם ומרקם מיוחד, שקצת קשה להגיע אליו בבית.

זה קורה כי גלידריות הן מקומות מקצועיים לייצור גלידה. לכן יש להן כמה יתרונות שאי אפשר להשיג בבית. למשל:

  • שנים של התנסות בייצור גלידות טעימות מכל הסוגים ונסיעות לחו"ל כדי ללמוד מהטובים ביותר בעולם איך להכין גלידה מדהימה.
  • אנשי מקצוע מעולים שיודעים להכין גלידה מושלמת.
  • מכונות גלידה מקצועיות המאפשרות להכין גלידה איכותית בכמויות ובקלות.
  • מגוון של חומרי גלם מיוחדים שאי אפשר לקנות בסופר.
  • מגוון רחב של טעמים שונים, תוספות ורטבים שאי אפשר להכין בבית ועוד.


אז אפשר להבין למה גלידה שמכינים בבית בדרך כלל לא יוצאת בדיוק כמו הדבר האמיתי ולמה רוב האנשים מעדיפים לקנות גלידה בחוץ ולא להכין בבית.

חוץ מזה, יציאה לגלידריה טובה, עמידה מול ויטרינה עמוסה בטעמים וצבעים של גלידות מהממות, סיבוב טעימות ובחירת הטעם הכי מעניין שהכי בא לכם באותו הרגע, היא גם סוג של חוויה שאי אפשר לשחזר – אפילו אם הצלחתם להכין בבית גלידה מעולה.

אבל איך בכל זאת אפשר להכין גלידה ממש טובה גם בבית?

מתכון גלידה מעולה בלי מכונת גלידה

מצרכים:

  • 50 מיליליטר שמנת מתוקה לקצפת (2 מיכלים)
  • פחית חלב מרוכז (400 מיליליטר)
  • חומרי טעם לפי הטעם שאתם רוצים ליצור – פירות יער קפואים, אבקת קקאו, תמצית וניל, חתיכות אפרסק וכל מה שאתם אוהבים.


אופן ההכנה:

מקציפים את השמנת הקרה היטב לקבלת קצפת יציבה. 

מוסיפים חלב מרוכז קר מהמקרר ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

בשלב הזה מוסיפים ומערבבים פנימה בעדינות את התוספות שאתם רוצים – 

פירורי עוגיות, פצפוצי שוקולד, דובדבנים מסוכרים, צימוקים ורום, שבבי קוקוס, רוטב פירות יער עשיר ומתוק וכל מה שטעים.

מקפלים את התוספת הטעימה לתוך הקצפת, מעבירים לתבנית מתאימה ומכניסים למקפיא. 

אחרי כמה שעות טובות במקפיא כבר תהיה לכם גלידה טעימה, קפואה ומתוקה, שהכנתם לבד בבית.

לסיכום, ברור שאפשר להכין בבית גלידה טעימה. אבל גם אם יש לכם מתכון לגלידה מעולה, אין כמו גלידה של גלידריה טובה, משובחת ואיכותית, עם עשרות טעמים שונים, רטבים מושחתים וקינוחים מדהימים שהולכים ליד. אז בואו לסניף הקרוב של ג'ט לק להתפנק עם גלידה מדהימה באמת!