מה הופך גלידה לאיכותית?

מה הופך גלידה לאיכותית?

עבור אנשים רבים, (ביניהם גם אנחנו) גלידה היא הדבר הטעים ביותר בעולם.

אבל כדי להפוך את סך המרכיבים שלה למוצר אחד, קסום, קפוא ומתוק, שהוא אחד הדברים הכי טעימים בעולם, צריך לדעת את סודות המקצוע.

אז איך עושים גלידה איכותית?

גלידה איכותית – תלוי מאיפה אתם בעולם

גלידה מורכבת ממספר חומרים עיקריים: חלבון, קרח, שומן, סוכר וגם אוויר. 

החיבור ביניהם ובעיקר היחסים והכמויות של כל אחד מהמרכיבים הללו, הוא שקובע את איכות הגלידה, את המרקם ואת הטעם שלה.

לצד זה, גם איכות חומרי הגלם הנוספים ואיכות מכונת הגלידה משפיעה על איכות הגלידה. 

למשל איכות השוקולד ואחוזי הקקאו בשוקולד משפיעים על איכות גלידת שוקולד. 

סוג הוניל ומקור מוצאו משפיע על איכות גלידת וניל (וניל מדגסקר נחשב הטוב ביותר בעולם למשל), טריות, איכות ומתיקות הפירות אותם מוסיפים לגלידה בטעמי פירות, כמו גלידת מנגו, גלידת תות, פירות יער ועוד.

למשל בארצות הברית גלידה איכותית צריכה להכיל 10% שומן ועוד 13% סוכר.

אבל באיטליה היחסים בין החומרים משתנים. כך גם בצרפת ואפילו בישראל יש הגדרה שונה למושג גלידה איכותית.

ממה מכינים גלידה איכותית?

קרח ברוב סוגי הגלידה יש לפחות 50% קרח, או יותר נכון מים. 

המים יכולים להגיע ממיצי פירות, מהשמנת או החלב, אבל הם הופכים לקרח כאשר מכונת הגלידה מתחילה לפעול ולהקפיא את כל החומרים. 

ככל שחלקיקי הקרח זעירים יותר, הם יוצרים גלידה קרמית וחלקה יותר.

לכן גם איכות מכונת הגלידה ועוצמת הפעולה שלה משפיעה על איכות הגלידה.

שומן השומן ברוב סוגי הגלידה מגיע מן השמנת שהיא אחד המרכיבים העיקריים של הגלידה. בישראל דרושה כמות של מינימום 8% שומן לגלידה איכותית. אבל בגלידה איכותית מאוד, אחוזי השומן עולים ל 14 – 15% ואפילו עד 20%.

השומן מייצב את הגלידה, הופך אותה קרמית וחלקה יותר, לוכד את בועות האוויר ומאפשר ליצור גלידה אוורירית וטעימה יותר. 

חלבון – גם החלבון בגלידה מגיע בדרך כלל מן השמנת. החלבון עוזר להפחית את גושי הקרח וליצור גלידה יותר חלקה וגם עוזר לקשור את חומרי הטעם השונים למרקם הגלידה וללכוד את הנוזלים בתוך התערובת.

סוכר זהו חומר גלם הכרחי ליצירת גלידה טעימה ומענגת. הוא תורם ליצירת מרקם דביק ונמתח של גלידה איכותית וגם נותן גוף לגלידה.

אוויר את האוויר מוסיפים לגלידה על ידי ערבול במכונת הגלידה ולפעמים על ידי הקצפת השמנת לפני הכנסה למכונה. הוא מבטיח יצירת מוצר אוורירי וקטיפתי שנעים לאכול אותו והוא גם מוסיף הרבה מאוד נפח למוצר הסופי.

לסיכום, אפשר לקרוא הרבה על תהליכים וחומרים מהם יוצרים גלידה איכותית ואפשר גם פשוט להגיע אלינו לאחד מסניפי ג'ט לק ולאכול גלידה משובחת במגוון של עשרות טעמים. עם רוטב מושחת מלמעלה וגביע פריך מלמטה, אנחנו מבטיחים לכם חוויה שלא תשכחו. בואו לבקר!